Musikproduktion

« TILLBAKA

I begynnelsen var musik!

Ja, det var i kärleken till text och ton som allt började. En elorgel som började klinkas med pigga, små händer i fyraårsåldern, och senare också gitarr och piano. Första låten skrevs efter en kväll på miniorscouterna, ”Discokväll”, och därefter har musiksnickeri och komposition blivit ett sätt att leva.

Uppväxten i Södra Vi och Vimmerby innehöll en följd av olika popband, och spelningar på Hultsfredsfestivalen och ett och annat skivkontrakt hjälpte till att hålla lågan vid liv.
Efter lumpen blev det Stockholm och musikstudier vid Skeppsholmens folkhögskola. Två fantastiska år med förberedande studier för en planerad vidare utbildning på musikhögskolan. Så blev det dock inte, ett jobberbjudande som musiklärare på en mellanstadieskola lockade mer just då och det blev två härliga år med barn och musik.

Idag driver jag flera musikprojekt i olika stilar. Band sätts ihop, ibland bara för att producera en singel och ibland för längre tid och löpande produktion. Jag har också skrivit låtar till andra band och artister, och tar gärna fler sådana uppdrag i mån av tid.

Jag har också producerat funktionsmusik till företag och offentliga miljöer, till exempel musik IDs och ljuddesign bland annat för Clas Ohlson.

Nedan kan du lyssna på några musikprojekt jag driver. Hör gärna av dig om du har idéer och tankar om samarbeten, jag är musikalisk öppensinnad och nyfiken på det mesta.


Joakim Jonsson
Radioproducent - Copywriter

Rec Produktion
Ramundvägen 21
179 60 Stenhamra
Tfn. : 070 - 367 45 95
joakim@recproduktion.se